Groene verhalen

Welk type schutting kies jij?

7 maart 2024

Ze zijn erg geliefd vanwege het creëren van privacy: de welbekende schuttingen. Schuttingen zijn er in veel verschillende soorten, maten en materialen. Op dit moment zijn vooral de houten schuttingen met betonnen palen en betonnen onderplaat in de mode. Die betonnen plaat scheidt de grond in jouw tuin van die van de buren. Deze schuttingen zijn stevig en gaan vaak lekker lang mee. Dus zijn ze duurzaam. Toch…? 

Bodem en bemesting

15 augustus 2023

Welke bemesting maakt mijn tuin blij? 
Er zijn verschillende soorten mest. Zo heb je kunstmest (een zoute meststof) en organische mest (uit natuurlijke grondstoffen). Tijdens mijn hoveniersopleiding leerde ik dat kunstmest, zoals de nog altijd populaire 12-10-18, een ideale en altijd goed toe te passen (all-round) meststof is. Het is lekker goedkoop en de planten groeien er snel op. Ik gebruikte het vroeger ook, maar dat is écht niet meer van deze tijd. Wist je dat deze meststoffen een sluipmoordenaar blijken te zijn voor het bodemleven? Ontdek in dit artikel waar de bodem van je tuin wél blij van wordt.

Stop de hogedrukspuit!

4 mei 2023

Voor veel mensen tijd om lekker in de tuin aan de slag te gaan. Dicht bij de natuur en lekker bezig zijn. Maar.... wat je ook van plan bent, gebruik NIET de hogedrukspuit om je bestrating schoon te maken!