Groen verhaal

Stop de hogedrukspuit!

4 mei 2023

Voor veel mensen tijd om lekker in de tuin aan de slag te gaan. Dicht bij de natuur en lekker bezig zijn. Maar.... wat je ook van plan bent, gebruik NIET de hogedrukspuit om je bestrating schoon te maken! 

Met de hogedrukspuit spuit je bij elke behandeling een dun laagje van je tegels af. Dat zie je niet direct, maar je zult na een aantal beurten zien dat de bestrating steeds sneller vies wordt. Doordat de beschermlaag weg is krijgen vuil en groene aanslag steeds meer grip en zul je steeds vaker aan de gang moeten gaan om je tegels schoon te krijgen.

Maar... wat dan? Er bestaan biologische middelen op enzymenbasis. Je spuit het met een drukspuit (dat is iets totaal anders dan een hogedrukspuit) op je bestrating of je borstelt het over je bestrating met een harde bezem. Vervolgens gaan de enzymen het vuil, algen en mossen losmaken. Na een paar dagen is je bestrating schoon en kun je het eventueel nog licht naspoelen. Zo heb je toch een schone bestrating, zonder de tegels of de natuur te schaden. 

Wil je meer advies of weten wat je kunt gebruiken? Stuur me gerust een bericht.