Scholen

Waarom een tuinplan van mij?

Je wilt je tuin aanpakken. Je kunt lekker zelf aan de slag gaan of een aantal hoveniers benaderen. Elke hovenier gaat tijd steken in een ontwerp en een offerte. Wat nu? Elk ontwerp dat je krijgt en elke offerte is net even anders. Welke offerte is compleet? En wie kun je vertrouwen? 

Als je door mij een tuinplan laat maken krijg je een ontwerp dat helemaal bij jou past. En iets waar je zelf nooit aan gedacht had.
Ik lever de bestanden zo aan dat de hoveniers allemaal de zelfde informatie hebben om een offerte te maken. Het is wel zo slim als hij (of zij) even bij je langskomt. Dan kan de hovenier de tuin en omgeving bekijken en op die manier een goede aanbieding maken. Maar jij hoeft niet drie keer alle wensen aan een hovenier uit te leggen. 

Als ik je help met aanvragen of beoordelen van de offertes, hoef je niet bang te zijn dat je appels met peren vergelijkt. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in het hoveniersvak. Dankzij die ervaring kan ik jou helpen. Ik check voor je of de hoveniers alles aanbieden wat er gevraagd is. Dat scheelt jou stress. En grijze haren. We houden immers meer van groen dan van grijs.

Tuinontwerp

Een tuinontwerp is meer dan een mooi plaatje. In mijn ontwerpen denk ik na over de haalbaarheid in de praktijk. Mijn jarenlange ervaring in het hoveniersvak speelt hierbij een grote rol. Met mijn creatieve blik bedenk ik soms elementen die een grote uitdaging lijken, maar wel haalbaar zijn. 

Een ontwerp is bij mij compleet. Daar krijg je een bruikbare uitvoeringstekening bij, 3D-beelden zodat je jezelf al helemaal ziet zitten in de tuin, maar ook en volledig verlichtingsplan en beplantingsplan.

In elke tuin verwerk ik zo veel mogelijk wensen van de gebruiker. Maar ook houd ik rekening met duurzaamheid, hitte in de steeds warmer wordende zomers, waterhuishouding en biodiversiteit. Een gezonde tuin begint in de bodem. Dat is mijn kracht.

Werkvoorbereiding

Naast een volledig ontwerp dat gebruikt kan worden voor de aanleg ga ik nog verder. Ik vraag offertes aan bij een aantal hoveniers die ik geselecteerd heb op hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Vervolgens beoordeel ik de offertes op volledigheid en prijs. Zo kun jij de beste keuze maken op basis van gevoel, gecombineerd met een eerlijk vergelijk van de offertes. 

Wil je zelf in het weekend met je vrienden de tuin aanleggen? Supergezellig! Ik maak een compleet ontwerp en dan kan ik zelfs de matrialen voor je inkopen. Of een bestellijst maken zodat je het zelf kunt laten brengen wanneer het jou uitkomt. 

Zo werkt het

...ook voor jou

Tuinontwerp

FASE 1
• Digitaal inmeten
• Ontwerp in 2D (met maten)
• Ontwerp in 3D 

FASE 2 
• Materiaalpresentatie
• Beplantingsplan
• Verlichtingsplan

Volgende stappen

Offertes aanvragen

Wil je het werk uitbesteden aan een betrouwbare hovenier uit mijn netwerk? Ik selecteer hoveniers op hun werkwijze en kwaliteit. Ik kan de huidige en nieuwe situatie toelichten aan de hoveniers en offertes bij hen opvragen. Misschien wil de hovenier nog even komen kijken, maar je hoeft niet zelf twee of drie gesprekken te voeren met verschillende hoveniers.

Offertes beoordelen

Of je nu zelf offertes hebt opgevraagd bij hoveniers of dat door mij hebt laten doen; als je kiest voor dit pakket dan neem ik de offertes grondig door. Daarna bespreken we samen de offertes en maak je zelf de keuze voor een hovenier en blijf je zelf opdrachtgever.

Materialenlijst maken

Wil je lekker zelf de handen uit de mouwen steken? Gezellig met wat vrienden of buren op zaterdag aan de slag? Dat is het leukst! Als je wilt kan ik een materialenlijst voor je opstellen zodat jij de materialen eenvoudig kunt bestellen.

En nu?

Dit zijn de stappen die we gaan volgen

1

Vul een formulier in

Hier kun je een aanvraagformulier invullen. Ik neem contact met je op om een afspraak te plannen.

2

Ik kom langs

Ik kom bij je thuis om jullie wensen te bespreken en de omgeving te bekijken. 

3

Ik maak een offerte

Nadat ik bij je op bezoek ben geweest stuur ik je een offerte voor de besproken onderdelen. 

4

Daar gaan we!

Ben je het eens met mijn prijs? Dan ga ik voor je aan de slag! Tijdens het proces houd ik je regelmatig op de hoogte van de vorderingen.

Mijn nieuwste project
Ik ben Richard, jouw tuinontwerper

Ik ben Richard van de Polder. Fan van groen en Noorwegen, dol op tuinen en strijder voor een groene wereld. Ik help jou graag op weg naar een tuin die goed is voor jezelf, goed is voor de natuur en daardoor goed is voor de wereld. Maar ik doe dat niet alleen. We doen dat samen. 

"Richard heeft ons enorm geholpen met onze uitdagingen op ons plein. Hij heeft de wensen van de kinderen en leerkrachten perfect weten om te zetten naar een goed uitgewerkt plan"

Anoniem

Basisschool in Dordrecht
Laten we kennismaken

Nu weet je wie ik ben, wat ik kan en wat ik doe. Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust aan me. Je kunt me mailen of bellen. 

Ik kom graag bij je langs. Dan kunnen we jouw wensen en mijn mogelijkheden bespreken. En dat kost je nog niets. Hooguit een kop koffie.