Tuinplan

CorTenstijl nacht
Laat je ontzorgen met een compleet tuinplan 

Je kunt niet wachten op je nieuwe tuin. Je ziet jezelf al zitten met een kop koffie. De zon schijnt, planten wuiven in de wind, vogels zingen. Zover is het nog niet. Een nieuwe tuin kan ook veel stress met zich meebrengen. Hoe weet je welke hovenier kwaliteit levert? Begrijpen ze hoe jouw droomtuin eruit ziet? Elk ontwerp en elke offerte die je krijgt, is net even anders. Welke offerte is compleet? Hoe zit het met de kwaliteit van de materialen? Klopt de prijs die ze vragen eigenlijk wel?

Tuinstudio van de Polder neemt deze stress bij je weg. Ik loop stap voor stap met je door het proces, zodat je straks kunt genieten van een tuin die helemaal voldoet aan je verwachtingen.

De stappen die we gaan volgen:
Stap 1:  Ik maak een ontwerp dat helemaal bij jou past. Daarom kom ik langs voor een 'ontdek-sessie', waarin we al jouw wensen en ideeën bespreken. Door goed te luisteren en door te vragen, weet ik hoe ik het ontwerp volkomen kan laten aansluiten bij jouw visie op je tuin.

Stap 2: Ik selecteer enkele hoveniers die ik positief beoordeeld heb op hun kwaliteit, maar ook op betrouwbaarheid. Want niets is zo vervelend als wachten op een afspraak die niet komt opdagen. Ik doe een aanvraag bij twee of drie hoveniers van jouw keuze. Ik geef de hoveniers een toelichting op het ontwerp en ik lever de bestanden zo aan dat de hoveniers allemaal dezelfde informatie hebben om een offerte te maken. Hierdoor hoef jij niet meerdere keren hetzelfde gesprek te voeren. Dat doe ik voor je.

Stap 3: De hovenier komt langs om de tuin en omgeving bekijken en op die manier een goede aanbieding maken. Daar mag je voor thuis blijven, maar dat is vaak niet nodig. 

Stap 4: Het beoordelen van de offertes. Wees niet bang dat je appels met peren vergelijkt. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in het hoveniersvak. Ik check voor je of de hoveniers alles aanbieden wat er gevraagd is en niets over het hoofd zien. Ook check ik of de prijzen kloppen. Dat scheelt jou stress. En grijze haren. 

Zo werkt het

Tuinontwerp

FASE 1
• Digitaal inmeten
Ontdeksessie
• Ontwerp in 2D (met maten)
• Ontwerp in 3D 

FASE 2 
• Materiaalpresentatie
• Beplantingsplan
• Verlichtingsplan

Volgende stappen

Offertes aanvragen

Wil je het werk uitbesteden aan een betrouwbare hovenier uit mijn netwerk? Ik selecteer hoveniers op hun werkwijze en kwaliteit. Ik kan de huidige en nieuwe situatie toelichten aan de hoveniers en offertes bij hen opvragen. Misschien wil de hovenier nog even komen kijken, maar je hoeft niet zelf twee of drie gesprekken te voeren met verschillende hoveniers.

Offertes beoordelen

Of je nu zelf offertes hebt opgevraagd bij hoveniers of dat door mij hebt laten doen; als je kiest voor dit pakket dan neem ik de offertes grondig door. Daarna bespreken we samen de offertes en maak je zelf de keuze voor een hovenier en blijf je zelf opdrachtgever.

Materialenlijst maken

Wil je lekker zelf de handen uit de mouwen steken? Gezellig met wat vrienden of buren op zaterdag aan de slag? Dat is het leukst! Als je wilt kan ik een materialenlijst voor je opstellen zodat jij de materialen eenvoudig kunt bestellen.

Tuinontwerp

Creatieve oplossingen voor jouw tuinproblemen 
Uitdagende tuinwensen? Kom maar op! Er kan veel meer dan je denkt. Inclusief 3D design. In de 3D-beelden die ik maak zie je jezelf al helemaal zitten in je eigen tuin. Zo krijg je een goed beeld van hoe jouw tuin eruit gaat zien en of dit helemaal voldoet aan jouw wensen. 

Een gezonde tuin begint bij de bodem
In het ontwerp houd ik rekening met leven in de bodem en het leven in de tuin. Een ontwerp met oog voor duurzaamheid, hitte in de steeds warmer wordende zomers, waterhuishouding en biodiversiteit. 

Net even wat extra

Laat jezelf helemaal ontzorgen 
Het opvragen van offertes bij een aantal hoveniers die geselecteerd zijn op hun kwaliteit.

Het vergelijken en beoordelen van offertes, zodat je de beste keuze kunt maken. Dan hoef jij geen appels met peren te vergelijken.

De opties voor de praktische doe-het-zelver:
Wil je de tuin aanleggen, maar vind je het fijn als iemand vanuit een professioneel oogpunt met je meedenkt? Dat kan! Ik maak een ontwerp op maat, afgestemd op jouw behoeftes. Zo kun je straks trots genieten van een tuin die helemaal aan jouw verwachting voldoet.

Dit advies bestaat bijvoorbeeld uit:
Advies met oog op duurzaamheid, waterhuishouding en biodiversiteit.
Tips en tricks voor het aanleggen, plantverzorging en onderhoud.
Een bruikbaar ontwerp waar je meteen mee aan de slag kunt.
Inkoop van materialen via bedrijven die zijn geselecteerd op hun goede prijs-kwaliteit verhouding.
Een bestellijst, zodat je de materialen  zelf kunt laten brengen wanneer het jou uitkomt. 
En alle andere zaken waar jij tegen aan loopt.

En nu?
1

Vul een formulier in

Hier kun je een aanvraagformulier invullen. Ik neem contact met je op om een afspraak te plannen.

2

Ik kom langs

Ik kom bij je thuis om jullie wensen te bespreken en de omgeving te bekijken. 

3

Ik maak een offerte

Nadat ik bij je op bezoek ben geweest stuur ik je een offerte voor de besproken onderdelen. 

4

Daar gaan we!

Enthousiast geworden? Dan ga ik voor je aan de slag! Tijdens het proces houd ik je regelmatig op de hoogte van de vorderingen.

Voor wie werk ik?
Bedrijfsterrein

PARTICULIEREN EN BEDRIJVEN

Particulieren en zakelijke tuinbezitters kunnen bij mij terecht voor een compleet en origineel plan. In ieder plan dat ik maak houd ik rekening met leven in de bodem, leven in de tuin en afvoeren of gebruiken van regenwater. Ik adviseer je er graag in.

SCHOLEN EN KINDERDAGVERBLIJVEN

Schooldirecteuren, pleincomissies of andere betrokkenen bij het vergroenen van een schoolplein kunnen bij mij terecht voor een plan om het plein op een leuke, leerzame en veilige manier in te richten. Ik heb jarenlange ervaring met het inrichten van groene schoolpleinen. Ik let bij ieder plan op het zicht vanuit de lokalen, verkoeling op het plein en uiteraard houd ik altijd rekening met de veiligheidseisen.

HOVENIERS

Ben je hovenier en werk je liever buiten dan achter de tekentafel? Ik help je graag als onze visies overeenkomen. Dat betekent dat ik rekening houd met vergroenen, biodiversiteit, en waterhuishouding. Maar ook alleen het maken van 3D-beelden is mogelijk.
Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Zo kan ik naast het tekenen ook het (digitaal) inmeten en eventueel het opnamegesprek met de klant voor je uit handen nemen. 

Nieuw project | Landelijke tuin in Dordrecht
Ik ben Richard, jouw tuinontwerper

Ik ben Richard van de Polder. Fan van groen en Noorwegen, dol op tuinen en strijder voor een groene wereld. Ik help jou graag op weg naar een tuin die goed is voor jezelf, goed is voor de natuur en daardoor goed is voor de wereld. Maar ik doe dat niet alleen. We doen dat samen. 

CorTenstijl nacht

Op dit moment zitten we in de ontwerpfase van onze voor- en achtertuin. Zeer vakkundig advies en overleg met Tuinstudio Van de Polder. Ook wijzigingen en aanvullingen worden adequaat doorgevoerd. We worden goed op de hoogte gehouden van de vorderingen en processen. De communicatie verloopt heel soepel.
We kijken uit naar de definitieve versie en uitvoering door de hovenier.
Het bijzondere is dat Tuinstudio Van de Polder zelf het tuinontwerp in goed overleg maakt en daarna de offertes uitzet bij meerdere hoveniers en deze ook vergelijkt zodat wij uiteindelijk de meest geschikte offerte kunnen geven aan de juiste hovenier.
We zijn zeer tevreden en adviseren Tuinstudio Van de Polder graag aan.
----
Deze review is geplaatst op Google

Hendry

Particuliere klant in Dordrecht
IMG 5606

Prettige presentatie en Richard neemt je goed mee in het proces en ontwerp. Mooie nieuwe ideen opgedaan!
----
Deze review is geplaatst op Google

Leon over de 'Ontdeksessie'

Particuliere klant in Dordrecht

"Richard bedankt voor het mooie tuinontwerp. Erg fijn dat je met jouw expertise naar de offertes kon kijken. Inmiddels is de opdracht gegund en kijken we uit naar de uitvoering en het genieten van onze tuin.'

Marcel en Jacoline

Particuliere klant in Sliedrecht

"Je heb voor ons een mooie tuin ontworpen waar we nog elke dag van genieten!! Wij gaan je zeker aanraden bij mensen die een nieuwe tuin willen!"

Marlinda

Particuliere klant in Rotterdam
Laten we kennismaken

Vragen? Stel ze gerust via de email of telefoon. 

Ik kom graag vrijblijvend bij je langs om jouw wensen te bespreken.